2022 ERASMUS+ PROGRAMI MESLEKİ EĞİTİM KISA SÜRE STAJ FAALİYETİ

09.07.2023 404

Şükran Kora Kimya Mesleki ve Teknik Lisesi ,5 öğrenci ve 2 Öğretmen olmak üzere 19 Haziran 2 Temmuz tarihleri arasında Almanya'nın Berlin şehrinde Erasmus+ Yenilenebilir “Enerji Kaynakları Ve Enerji Verimliliği” konulu projeyi gerçekleştirmişlerdir.

Proje kapsamında öğrencilerimiz çeşitli işletmelerde kullanılan alıcıların ( motorlar, pompalar, beyaz eşyalar, aydınlatma gereçleri ve benzeri)  harcadıkları yükleri hesaplamış aşırı yük çeken alıcıların tespit etmiş ve elektrik faturasında ödenen gereksiz yükleri azaltmayı hedeflemişlerdir. Yapılan ölçümler sonucunda değerler raporlanmış işletmelere Elektrik faturasının azaltılması ile alakalı gerekli uyarılar yapılmıştır.

Proje sonunda Elektrik Bölümü Öğretmenleri ve okul idarecilerimiz olan Metin Mutlu ve Mustafa Ergün ile elektrik alanı öğrencilerimiz Nurgül Kaya, Hüseyin Eyioğlu, Mert Akyüz, Deniz Gökbulut, Muhammet Çamlı Katılımcı sertifikalarını almışlardır.